måndag 14 september 2009

när mat blev rock

udda matvanor har på senare tid fått allt större genomslag i vårt tunnlånga land. när man ska äta vad och vad man ska äta när, är säkert ett återkommande ämne runt mångas middagsbord. debatter av vad man överhuvudtaget bör/ska/får äta för mat har ofta pengar och status som ingredienser. olika vanor blir följden, påverkan.
mat är en stor del av livet. tv-kockar har länge varit cutting edge när det gäller att skapa trender och inspirera gemene kvinna och man. men ibland blir recepten och menyerna lite väl exklusiva, minimalistiska och suggestiva. fick av en slump in färöisk statstelevision när jag gjorde en ny kanalsökning häromsistens. döm om min förvåning när kocken i rutan i matprogrammet där, på bästa sändningstid, tillagade detta:

förrätt: lättsaltad friterad luft.

huvudrätt: placenta på halländskt vis.

dessert: honungsglaserad hårddisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar